”Nukkuva profeetta”
Cayce, joka oli syvällinen kristitty, raamatunlukija ja pyhäkoulun opettaja, sanoi kykynsä olevan Jumalan lahja. Tätä lahjaa hän saisi käyttää vain lähimmäisten hyväksi. Edgar Caycella oli kyky välittää ihmisille uudenlaista tietoa Jumalan luomasta, mutta ihmissilmälle näkymättömästä todellisuudesta. Samoin Cayce todisti lukemuksillaan Raamattumme ja sen tapahtumien historiallisuuden lisäselvityksineen mm. henkilönimien osalta. Hän opasti meitä ymmärtämään paremmin suhdettamme Luojaamme, Jeesukseen Kristukseen, elämän syvempään tarkoitukseen, Akaasisiin aikakirjoihin ja maailmankaikkeuteen. Kadonneet kulttuurit, tuntematon historia ja Raamattukin (mm. Ilmestyskirja) saivat erikoista uutta valaistusta Caycen välittämien tietojen myötä. Edgar Cayce osoitti konkreettisesti ja kiistattomasti, että meitä ihmisiä yhdistää näkymätön henkimaailma, jota voidaan tutkia… Kyseltäessä sairauksien perimmäisiä syitä alkoivat yllättäen esiin tulla myös karmalliset ja sielumme reinkarnaatioihin viittaavat seikat. Tieto alkujaan pelästytti uskovaisen Caycen, mutta hän myös itse vakuuttui asiasta, kun välitettyihin tietoihin saatiin lukemuksista lisävarmistuksia. Tämä uusi tieto kutsuu jokaisen tutkimaan ja arvioimaan uudelleen asioita.

Kansainvälisesti arvostettu tietolähde
Caycen välittämää tietoa arvostetaan yhä enemmän sen avoimmuuden, ainutlaatuisuuden, luotettavuuden ja monipuolisuuden vuoksi. Kukaan toinen aikakautemme henkilö ei ole yltänyt - likimainkaan - samalle tasolle. Lyhyesti sanoen, Caycea pidetään nykykulttuurimme merkittävimpänä mm. uuden esoteerisen ja teologisen tiedon välittäjänä. Tätä ns. C-tietolähdettä otetaan jatkossakin useammin tutkimuksen apuvälineeksi esimerkiksi arkeologiaa, historiaa tai Raamattua selvitettäessä. Jopa terveyslukemukset hämmästyttävät nykyajankin lääketiedettä. Tästä esimerkkinä psoriasiksen hoito luonnonmukaisella menetelmällä. Yhdysvalloissa, Virginia Beachissa toimiva Edgar Caycen tiedotus- ja valistusyhdistys A.R.E. on kansainvälisen tiedotuksen keskus. Siellä säilytetään alkuperäisiä Caycen antamia lukemuksia, joita on numeroituna ja dokumentoituna yli 14 000 kappaletta. Lukemukset numeroitiin kohdehenkilö- ja järjestysnumerolla. Caycelta avun saaneita sekä hänet henkilökohtaisesti tunteneita on vielä tänä päivänä elossa tuhansia. Alkuperäiset dokumentit ja kirjeenvaihto ovat asiasta kiinnostuneiden tutkijoiden käytettävissä.

On hyvä muistaa, että Cayce kielsi rakentamasta hänen välittämänsä tiedon ympärille henkilöpalvontaa, ismiä, kulttia tai rahankeräysorganisaatiota. Tiedon tulee aina seistä ”omilla jaloillaan”. Cayce ei itse kirjoittanut elämänsä aikana yhtäkään kirjaa, mutta hänestä on kirjoitettu tusinan verran elämänkertoja ja välitetyistä lukemuksista yli 300 kirjaa.

Vuonna 1934 Cayce ennusti, että hänen välittämäänsä tietoa tutkitaan sadan vuoden kuluttua joka puolella maailmaa. Nykyään Edgar Cayce tiedotus- ja tutkimustoimintaa on jo noin 50 maassa

Suomennetusta Cayce kirjallisuudesta voit lukea lisää mm.


Kirjallisuus ja kirjatilaukset  

Esimerkkejä hoitolukemuksista  

Caycen tietolähteet  

Takaisin etusivulle.